Beleggen in Trend Zonne-energie

Zonne-energie koploper

Auteur:

Beursgenoteerde innovatieve bedrijven, vaak technologisch gedreven, blijven bovengemiddeld scoren. Zowel voor wat betreft de omzet- en winstgroei als het rendement dat ze genereren voor hun beleggers. Dat laatste blijkt wel  uit de rendementen van de Trends van Trend Invest. Of je nu kijkt naar de rendementen van de laatste 12 maanden, of die sinds de start van dit beleggingsjaar, het beeld is nagenoeg hetzelfde.

Zonne-energie is, gemeten over de afgelopen 12 maanden met een rendement van 56,8%, de absolute koploper. In 2016 was Zonne-energie nog een van de weinige achterblijvers. Vanaf de start van dit jaar staat Zonne-energie op de tweede plaats met 16,8%. Op nummer 1 staat Sport en Fit (18,7%). De 3e plaats wordt ingenomen door Gezonde voeding (13,9%) gevolgd door Medische apparaten (13,2%) en Cyber security (12,3%). Ter vergelijking; sinds de start van dit jaar komt het rendement van de MSCI World uit op 3,8%. 

    


* De rendementen zijn behaald in de periode van 17 mei 2017 t/m 17 mei 2018 en in de periode van 1 januari 2018 t/m 17 mei 2018. Met betrekking tot de Trend Blockchain en de Trend Zelfrijdende auto’s zijn de rendementen berekend op grond van (1) een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend tot aan de startdatum van de Trend en (2) de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van de Trend. Op www.trendinvest.nl staat per Trend aangegeven vanaf welke datum de betreffende Trend van start is gegaan. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.