Trend Invest, zo werkt het

i

Wat is
een Trend?

Een Trend is een selectie van aandelen gebaseerd op een trend.

i

Wat is een
Trend Update?

Met de Trend Update kunt u ervoor zorgen dat uw belegging goed blijft aansluiten bij de actualiteit.

Met Trend Invest kan gemakkelijk en effectief belegd worden in kansrijke trends. Dat gaat met Trends. Een Trend is een selectie van aandelen gebaseerd op een trend. De meeste Trends bestaan uit 15 tot 30 aandelen. Breed gespreid dus. Momenteel is er keuze uit 17 Trends.

Trend Update

Trend Invest brengt periodiek beleggingsaanbevelingen uit om aandelen binnen de Trend te houden, te verkopen of aan te kopen, zodat de Trends goed blijven aansluiten bij de marktontwikkelingen en bij de door Trend Invest gestelde criteria. Tijdens deze Trend Update kan de Belegger Trend Invest de opdracht geven om de beleggingsaanbevelingen uit te voeren. Er worden dan precies die beleggingen gekocht en verkocht die nodig zijn om de Trend op eenzelfde wijze samen te stellen als de beleggingsaanbevelingen.

Is Trend Invest geschikt voor u?

U beslist bij Trend Invest zelfstandig of u gaat beleggen in een Trend en of u de beleggingsaanbevelingen wilt opvolgen. Trend Invest biedt geen beleggingsadvies of vermogensbeheer aan.

Alle Trends bestaan 100% uit aandelen en zijn dus een offensieve belegging. De koers van aandelen kan zowel omhoog als omlaag flink fluctueren. Een belegging in deze Trends is daarom niet geschikt voor beleggers die weinig tot geen risico willen lopen, zoals defensieve en neutrale beleggers en/of voor beleggers die financieel afhankelijk zijn van het vermogen waarmee zij beleggen, bijvoorbeeld voor pensioen, inkomen of aflossing van een lening.

Trend Invest-rekening

Het openen van uw eigen Trend Invest-rekening doet u volledig digitaal binnen 10 minuten. Binnen een paar dagen kunt u dan starten met beleggen in kansrijke trends.

Trend Invest maakt gebruik van een beleggersgiro. Hierdoor kunnen ook beperkte vermogens breed worden gespreid. Een bijkomend voordeel van een beleggersgiro is dat beleggingstransacties gebundeld kunnen worden, wat een kostenvoordeel oplevert. 
 
Wilt u beleggen bij Trend Invest, dan is de minimale storting € 10.000,-. U belegt vanaf € 5.000,- per Trend.

Beleggingen volgen

Bij Trend Invest kunt u altijd de ontwikkelingen van uw beleggingen via het Trend Invest-portaal volgen. In deze beveiligde internetomgeving heeft u toegang tot de mutatieoverzichten en kunt u het rendement van uw beleggingen bekijken. Ook kunt u hier snel en eenvoudig nieuwe aan- en verkooporders plaatsen.

Kosten

De vaste vergoeding per kwartaal is 0,25% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen. Voor de Trend Update worden geen aan- en verkoopkosten in rekening gebracht.
 
De reguliere aan- en verkoopkosten bedragen 0,9% over de waarde van de order.

Kosten
Vaste vergoeding per kwartaal
0,25% over de waarde van uw Trend
€ 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen
Aan- en verkoopkosten 0,9% over de waarde van de order
Bewaarloon Geen
Advies- of beheerkosten Geen
Administratiekosten Geen

* Alle kosten zijn inclusief de geldende omzetbelasting.

Trend Update

U kunt ons de opdracht geven om een bepaalde Trend te volgen. Dat betekent dat wij in uw opdracht de Trend(s), die u in bezit heeft, aanpassen aan onze beleggingsaanbevelingen. U koopt en verkoopt dan precies die beleggingen die nodig zijn om uw Trend op eenzelfde wijze samen te stellen als onze beleggingsaanbevelingen. Dus met dezelfde beleggingen en met dezelfde verdeling. Dit wordt de Trend Update genoemd. De reguliere Trend Update vindt doorgaans ieder kwartaal plaats en de tussentijdse Trend Update kan alleen in bijzondere omstandigheden plaatsvinden.

Beleggingsaanbeveling

In de regel verstrekken wij ieder kwartaal per Trend beleggingsaanbevelingen met algemene adviezen om financiële instrumenten aan- dan wel te verkopen, waarmee de samenstelling van de Trend goed blijft aansluiten bij het gekozen thema of de trend. Beleggingsaanbevelingen zijn geen persoonlijke beleggingsadviezen. Iedere Trend Invest-belegger ontvangt van ons deze aanbevelingen; wij kijken dus niet of een bepaalde aanbeveling voor een individuele belegger geschikt is. U moet zelf beoordelen of u in een Trend wilt beleggen en voor hoeveel.